Модул за пътища Tractrix

Модул за пътища Tractrix е идеалният инструмент за подробно планиране на пътища.

Професионалният инструмент за изчисляване на кривите Tractrix лесно дава възможност на амбициозните архитекти или пътни инженери да проверяват интерактивно движението на трафика, използвайки 15 съхранени стандартни референтни превозни средства в съответствие с разпоредбите на FGSV (Германска асоциация за изследвания на пътищата и транспорта). Поддържат се и множество промени в посоката, като тези в зоните за влизане и излизане на паркинги или кръгови кръстовища.

Геометрия на превозното средство

Съхранените геометрични параметри на референтните превозни средства се отнасят до най-високите допустими стойности съгласно Германския регламент за регистрация на движението по пътищата (StVZO). Геометриите на превозното средство могат да се променят от потребителя и при необходимост могат да бъдат върнати до първоначалните стойности. Автомобилите, специфични за клиента, също могат да бъдат запазени и използвани отново.

Опциите за използване на изчислението на кривата на динамична траектория далеч надхвърлят доказването на използваемостта на обществените пътища. Например, когато подготвяте план, можете да проверите изискването за пространство за камиони в логистичен център или оптималното използване на паркомястото, достъпно по схемите „перпендикулярно паркиране“ или „ъглов паркинг“ за автомобили, камиони или автобуси. Задайте размери на местата за завиване в зоните за работа на точното превозно средство за събиране на отпадъци, което ще използва пространството за завиване в бъдеще или просто установете, че паркинги, тесни кръстовища или частни пътища за достъп могат да се използват без проблеми. Можете също така да анализирате случаи на насрещно движение с или без да използвате противоположната лента.

Проверка

Можете да проверите резултата от симулираното пътуване на референтното превозно средство директно на екрана в чертежа на ELITECAD, като следвате поведението на шофиране на избрания от вас автомобил като анимация по линията на шофиране. Можете да изберете да покажете резултатите като последователност от превозни средства (съответстваща на предварително зададените стъпки за изчисление), като контурни линии (наклон на колелата или ъглите на превозното средство) или като необходимо пространство на пътя чрез индивидуално задаване на видове линии в чертежа. Всички подходящи параметри за изчисление се съхраняват заедно с чертежа, така че да можете да възпроизведете предишни изчисления на по-късна дата.