Връзка с други програми и файлови формати

Интерфейси

ELITECAD поддържа импортиране и експортиране на голям брой интерфейси и файлови формати, така че да можете да работите ефективно във вашия екип.

BIM - Building Information Modeling

ELITECAD е сертифициран по IFC и осигурява импортиране и експортиране на параметрична информация за сградите. С помощта на  BCF мениджъра е възможно да се документират и проследяват проблеми в модела на IFC. Перфектен за ефективно сътрудничество.

DXF / DWG

Интерфейсът за import / export на DXF / DWG на ELITECAD позволява изключително гъвкав и конфигурируем обмен на данни с безброй продукти. Винаги актуален поради сътрудничество с Open Design Alliance.

(3D) PDF

ELITECAD поддържа PDF генериране с разпознаване на размера на хартията. В допълнение е възможно да създадете 3D PDF файлове, което ви позволява да споделяте модела с хора, които нямат достъп до CAD приложение.

Lumion

Създавайте перфектни изображения и анимации от дигиталния модел. Импортирането от ELITECAD е толкова лесно. С едно щракване и моделът Lumion се синхронизира с ELITECAD.

SketchUp

Интерфейсът за импортиране / експортиране на SketchUp позволява достъп до безброй библиотечни обекти. Просто изтеглете желаните модели от интернет, например 3DWarehouse.

California.pro

BIM2AVA ви позволява да превърнете своя дигитален модел в ELITECAD или IFC файл в търговски модел на сгради за BIM процеса в California.pro.

3DS

Експортирането и импортирането на 3DS файлове позволява използването на 3D геометрия и модели от 3DS Max и всички други системи, които могат да четат или пишат този формат.

Други интерфейси

Point clouds, terrain data, Shape, Interlis, SAT, STL, PNG, JPEG, VRML, U3D, CAD400, Gamma-Ray,…
Optional: STEP, VDA-FS, IGES2D, IGES3D, CATIA, Inventor, Pro/E